Aro Systems vahvistaa automaatiopalveluaan Trend-partneruudella

Aro Systems on sopinut Honeywellin kanssa teknologiapartneruudesta koskien yhtiön Trend-rakennusautomaatiojärjestelmää. Tämän myötä Aro Systemsin oma talotekniikan kokonaispalvelu täydentyy, sisältäen jatkossa sähkö- ja LVI-tekniikan lisäksi uuden sukupolven automaatioratkaisut.

”Trend kuuluu alansa johtaviin järjestelmiin ja edustaa digitalisaation terävintä kärkeä. Sen taustalta löytyvät Honeywellin mittavat tuotekehitysresurssit sekä vahva tuki järjestelmiä toteuttaville teknologiapartnereille”, kertoo Aro Systemsin Etelä-Suomen talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Isto Hietanen.

”Partneriohjelmassa koulutettu asiantuntijatiimimme voi tarjota automaatioratkaisut kiinteistökohtaisten tarpeiden mukaisesti asennettuina ja ohjelmoituina. Näin asiakas saa meiltä sekä urakkavaiheen kokonaispalvelun että kumppanuuden muuttuvien tarpeiden varalta rakennuksen koko elinkaaren ajaksi.”

Energiatehokkuutta ja olosuhteiden hallintaa

Esimerkki rakennusautomaation merkityksestä energiatehokkuuden saavuttamisessa on energiankäytön optimointi. Kun rakennuksessa on käytössä vaikkapa kaukolämpöä, maalämpöä ja aurinkosähköä, voi järjestelmä jatkuvasti optimoida, mitä energiamuotoa, minkä verran ja millä hinnalla on osuvinta käyttää lämmitykseen.

Hietasen antama toinen esimerkki koskee olosuhteiden, kuten rakennuksen eri osien lämpötilojen ja ilmanvaihdon hallintaa. Rakennuksessa saattaa olla kymmeniä vuokralaisia, joilla on hyvin erilaisia tarpeita. Vuokralaisen vaihtuessa tarvitaan nopeasti muutos myös talotekniikan ohjaukseen.

”Muutoksenhallinta on kasvava tarve, mutta kiinteistönhaltijoilla ei useinkaan ole siihen omia resursseja. Tässä tarjoamamme kumppanuus on arvokas, koska olemme toimittaneet kohteen automaation ja tunnemme sähkö- ja LVI-järjestelmät läpikotaisin. Rakennuksen kaikki talotekniikka toimii yhtenä kokonaisuutena ja automaatio on sen sydän.”

Pitkä kokemus vaativista kokonaisuuksista

Honeywellin Suomen BMS-liiketoiminnan kehitysjohtaja Jukka Vähäkangas hakee voimakasta kasvua ja näkee Aro Systemsin vahvana ja niin ikään kasvuhaluisena kumppanina. Yhtiön pitkä historia, hyvä maine ja laaja asiakaskunta tekivät ratkaisun yhteistyöstä helpoksi.

”Maailmalla menestyvä konseptimme saa toteuttajakseen asiantuntija- ja palveluyrityksen, jolla on vakiintunut asema isojen kohteiden talotekniikkaurakoitsijana. Sillä on pitkä kokemus vaativien kokonaisuuksien urakoinnista sekä halua laajentaa omaa tarjontaansa rakennusautomaatioon”, hän sanoo.

Rakennusautomaatiojärjestelmien kehitys on harpannut viime vuosina pitkiä askeleita eteenpäin. Honeywellin uudistunut teknologia-alusta, valvomoratkaisu ja pilvipalvelujen kasvanut rooli ovat tästä esimerkkejä.

”Järjestelmät painottuvat yhä enemmän ohjelmistoihin, analytiikkaan ja tekoälyn hyödyntämiseen. Aro Systemsin kokemus talotekniikan integroinnista tuottaa asiakkaalle jatkossa helppokäyttöisen ja luotettavan rakennusautomaatiojärjestelmän”, Jukka Vähäkangas sanoo.

 

Lisätietoja:

Isto Hietanen
Liiketoimintajohtaja
Talotekniikkaurakointi, Etelä-Suomi
isto.hietanen(at)arosystems.fi