Sähköautojen latauspisteet taloyhtiöille, yrityksille ja organisaatioille

Meiltä saat sähköautojen latausratkaisut moneen eri käyttötarkoitukseen huolettomasti ja kaiken kattavalla Avaimet käteen -periaatteella.

Ota yhteyttä

 

Miksi Aro Systems?

Aro Systemsiltä saat sähköautojen latausratkaisut helposti ja nopeasti “Avaimet käteen” -periaatteella. Kartoituksen, suunnittelun ja asennuksen lisäksi huolehdimme järjestelmien ylläpidosta.

Tarjoamme laadukkaat sähköautojen latauspisteet erikokoisille yrityksille, taloyhtiöille ja organisaatioille. Meillä on asiantuntemusta ja kokemusta sekä isoista että pienemmistä urakoista. Koe latausratkaisujemme monipuolisuus: pienasunnoista laajoihin parkkihallikokonaisuuksiin – meidän kanssamme voit ladata missä tahansa. Löydämme oikeanlaiset ratkaisut ja laitteet puolueettomasti: tarpeet ratkaisevat, ei laitemerkki. Valikoimastamme löytyy latausratkaisuja niin täyssähkö- kuin hybridiautoille. 

Tilaa ratkaisu alan luotettavalta toimijalta! 

sähköautojen latauspisteet

Sähköauton latauskartoitus edulliseen hintaan (alkaen 350€, alv 0 %)

Nopean ja kustannustehokkaan liikkeelle lähdön sähköautoiluun tarjoaa kokeneen ammattilaisen tekemä latauskartoitus, jonka raportti vastaa tilaajien kysymyksiin ja vakuutusyhtiöiden vaatimuksiin.

Latauskartoitus on järkevä tapa aloittaa latausratkaisun hankinta kiinteistöösi. Edullisen kartoituksen avulla saat kattavan kuvan latausratkaisun vaatimista toimenpiteistä, toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen.

Vaikkei tarkoitus olisikaan heti hankkia latausjärjestelmää, raportti on hyvä pohja tulevaisuuden päätöksenteolle ja toimenpiteille.

Sähköauton latauskartoituksen esitteen voit ladata tästä.

Luota ammattilaisen apuun

Autokanta sähköistyy vauhdilla ja latausratkaisujen toteuttamisen paine nousee erityisesti kohteille, joissa autot seisovat pitkiä ajanjaksoja. Aro Systemsillä on usean vuoden kokemus sähköautojen latausratkaisuiden toteuttamisesta.

Asiantuntijamme luovat tarpeisiisi sopivat ratkaisut kustannustehokkaasti ja nopeasti. Lue alta lisää sähkö- ja hybridiautojen latausratkaisuista eri kohteisiin.

Valitse taloyhtiön, yrityksen tai organisaation tarpeisiin sopiva latausteho

Latauslaitteiden tehoista löytyy suuriakin eroja riippuen siitä, mihin käyttötarkoitukseen ne on suunniteltu. Suurella latausteholla auton akku saadaan ladattua lyhyessäkin ajassa. Suuret lataustehot kuitenkin kuormittavat infraa enemmän, ja laajat inframuutokset nostavat urakan kustannuksia usein huomattavasti. 

Latausteho kannattaakin suhteuttaa kohteen käyttötarkoitukseen: esimerkiksi vierailu kuntosalilla kestää yleensä tunnista muutamaan tuntiin, kun taas yrityksen parkkiruutuun pysähdytään usein kokonaisen työpäivän ajaksi. Mikäli kohteeseen pysähdytään vain hetkeksi, palvelee nopea latausteho paremmin käyttäjää, kun taas pitkissä pysähdyksissä voidaan matalampien tehojen avulla saavuttaa säästöjä. 

Sähköauton keskimääräinen kulutus ajotavasta ja –profiilista sekä ajoneuvosta riippuen on noin 20 kW / 100 km. Jos sähköautoa esimerkiksi ladataan työpäivän tai yön aikana 10h, niin:

  • 1,8 kW teholla ajaa 90 km (kotitalouspistorasia)
  • 3,6 kW teholla ajaa 180 km
  • 11 kW teholla ajaa 550 km

Lataustehoon vaikuttaa merkittävästi myös ajoneuvon sisäisen laturin kyky hyödyntää vaihtosähkölatausta.

Sähköautojen latauspisteet

Sähköautojen latauspisteet taloyhtiöille

Laki sähköautojen latauspaikoista taloyhtiöissä

Maaliskuusta 2021 alkaen Suomessa on sovellettu uutta lakia sähköautojen latauspaikoista taloyhtiöissä. Uuden tai suuren korjauksen alla olevan taloyhtiön on asennettava sähkö- ja hybridiautojen latauspistevalmius jokaiselle pysäköintipaikalle.

Aro Systemsiltä saat lainmukaiset latauspisteet ja latausvalmiudet helposti ja nopeasti asennettuna.

Sähköauton latauspistevalmius tuo arvoa taloyhtiölle ja asukkaille

Sähköautoilu yleistyy jatkuvasti, ja latauksesta yli 90 % tapahtuu kotona tai työpaikalla. Yhä useampi asukas odottaa taloyhtiön tarjoavan mahdollisuuden auton lataamiseen. 

Latauspistevalmiuden hankkiminen taloyhtiöön on investointi tulevaisuuteen. Se nostaa taloyhtiön rahallista arvoa sekä houkuttelevuutta asukkaiden silmissä. Tarjoamalla asukkaille mahdollisuuden sähköautojen lataukseen siirrät taloyhtiön kohti ympäristöystävällisempää ja kestävämpää tulevaisuutta.  

Sähköautojen latauspisteet yrityksille ja organisaatioille

Kilpailuetua sähköauton latausmahdollisuudesta

Sekä työntekijät että asiakkaat arvostavat mahdollisuutta sähköauton lataukseen yritysten ja organisaatioiden parkkipaikoilla. Latauspisteitä hankkimalla voidaan helposti nostaa henkilökunnan ja vierailijoiden viihtyvyyttä. Kaikilla ei välttämättä ole latausmahdollisuutta kotona, joten latausmahdollisuus työpaikalla on erittäin kysyttyä.

Aro Systemsillä latauspisteiden teho valitaan mahdollisimman kustannustehokkaasti siten, että se hyödyttää käyttäjäkuntansa tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tilaa kartoitus Aro Systemsiltä, niin etsimme käyttäjäkuntasi tarpeita parhaiten vastaavan lataustehon ja -ratkaisun. 

sähköauton lataus yrityksille ja organisaatioille

 

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta

1. Miten latauspisteen hankinnasta päätetään taloyhtiössä?

Päätös latauspisteiden hankinnasta tehdään taloyhtiön yhtiökokouksessa. Päätöksen tekemiseen vaaditaan enemmistön kannatus. 

2. Miten latauspisteen ja latauksen hinta jakautuu taloyhtiön ja käyttäjän välille? 

Hinnan jakautuminen on hyvin taloyhtiökohtaista. Osa taloyhtiöistä rahoittaa koko järjestelmän asukkailleen, jolloin käyttäjät pääsevät suoraan hyödyntämään latauspisteitä. Osa taas rahoittaa latausinfran, jolloin loppukäyttäjän vastuulle jää itse latauslaitteen hankinta. Myös lataamisen kustannukset on halutessa helppo kohdistaa käyttäjäkohtaisesti kulutuksen mukaan.  

3. Mitä taloyhtiön pitää huomioida? 

Taloyhtiön kannattaa kartoituksen avulla selvittää, kuinka moneen latauslaitteeseen taloyhtiön nykyinen sähköpääkeskuksen kapasiteetti riittää. Kartoituksesta saatujen tietojen pohjalta taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta. 

Taloyhtiön kannattaa myös pohtia, haluaako se huomioida tulevaisuuden tarpeet latauspisteiden hankinnassa. Laajennettavaan latausjärjestelmään investoimalla huomioidaan sähköautojen kasvava määrä tulevaisuudessa. 

4. Mitä kilowateilla (kW) ja kilowattitunnilla (kWh) tarkoitetaan?

KW eli kilowatti on tehon yksikkö. Sähköautojen latauspisteiden teho ilmaistaan kilowatteina. KWh eli kilowattitunti taas kuvaa laitteen sähkönkulutuksen määrää. 

5. Mikä on yksittäisen sähköauton latauspisteen hinta? 

Aro Systemsillä yksittäisen auton latauspaikka ilman uutta kaapelointia kustantaa noin 500-1200€ (alv 0%) laitteesta ja sen tehosta riippuen. Kaapelointien uusiminen tai muut laajemmat muutostyöt nostavat urakan hintaa. Pystymme antamaan tarkemman toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen kartoituksen jälkeen.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Pääkaupunkiseutu
Teemu Pesonen, työnjohtaja
p. 050 438 0534
Juho Kärkkäinen, yksikönpäällikkö
p.040 847 0172

Tampereen seutu
Jarkko Nytorp, työnjohtaja
p.010 835 6344

Oulun seutu
Tapani Keränen, liiketoimintajohtaja
p.040 095 4359

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@arosystems.fi

Lähetä yhteydenottopyyntö