Mistä kaikki alkoi

Sähkö-Aron perustaja Pentti Aro otti nuorena haasteista kovimman vastaan. Sodan sytyttyä Pentti nousi pommilentokoneellaan puolustamaan Suomen ilmatilaa. Pentin nuoruuden vuosina oli tarve toimia Suomen puolesta. Lentäjien työ vaati periksiantamattomuutta.

Samaa periksiantamattomuutta ja vastuunkantoa Pentti Aro toteutti myös sodan jälkeisessä Suomessa. Jälleenrakentaminen oli sodan jälkeen kovaa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 1954 Pentti toteutti mielessään jo pidempäänkin kyteneen ajatuksen oman sähköurakointiliikkeen perustamisesta yhdessä vaimonsa Veran kanssa. Helmikuussa 1954 Sähkö-Aro merkittiin kaupparekisteriin. Omistajina olivat Vera ja Pentti Aro. Osakepääomana oli pakillinen työkaluja, pylväskengät, Monark-merkkinen polkupyörä, Smith Premier-kirjoituskone sekä kierrettävä laskukone Surra. Ensimmäinen konttori sijaitsi keskeneräisen omakotitalon kellarissa Oulunkylässä. Sähkö-Aron toiminta alkoi sähköasennuksista omakotitaloihin.

Toinen sukupolvi panosti kasvuun.

Paavo Aro oli 5-vuotias, kun hänen isänsä Pentti perusti Sähkö-Aron. Kansakouluikäisenä hän kulki aina kesäisin isän mukana töissä. Paavolle oli aina selvää, että hän tulee jatkamaan isänsä elämäntyötä. Pentti Aro toteutti yhtiön sukupolvenvaihdoksen 55-vuotiaana ja siirsi täyden vastuun yhtiön kehittämisestä pojilleen. Yhtiön vetovastuu siirtyi vanhimmalle pojalle Paavolle vuonna 1976 hänen valmistuttuaan sähköinsinööriksi. Toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin vuoden 1980 alussa. Isä Pentti jäi virallisesti eläkkeelle vuonna 1982 täyttäessään 60 vuotta. Perustajana Pentin motiivina oli ollut toimeentulo ja yhtiön toiminta oli niin ikään ollut pienimuotoisempaa. Paavolla puolestaan oli tavoitteena vahva kasvun strategia. Toinen sukupolvi on jatkanut yhtiön kehittämistä jo 40 vuotta.

Kolmannen sukupolven aikana Tampereelle ja Ouluun.

Kolmas sukupolvi aloitti työnsä Arolla 2000-luvun alussa. Pian sen jälkeen toiminta laajeni kattamaan myös Tampereen ja Oulun. Vuonna 2014 kolmannesta sukupolvesta tuli merkittävä omistaja 50% omistuksella.

Myös kolmas sukupolvi on sitoutunut kehittämään yhtiötä eri rooleissa ja tehtävissä hyvää omistajapolitiikkaa noudattaen niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina.

Perinteitä kunnioittaen katse tulevaisuudessa.

Jo perustaja Pentti Aron tavoitteena oli tehdä laadullisesti niin hyvää jälkeä, että se toisi työtä tulevaisuudessakin. Laadusta syntyi vuosikymmenien aikana perinne, josta ei tingitä. Aron arvot kirjattiin ylös 90-luvulla ja ne kuvastavat meille tärkeitä asioita, joiden varaan rakennamme suunnitelmiamme tulevaisuudesta.

AROn aikajana

1954

Pentti Aro perustaa Sähkö-Aron

1976

Yhtiön vetovastuu siirtyy Paavo Arolle

1982

ATK käyttöön

1984

Sähköteollisuus Oy ostetaan

1986

Aro Yhtiöt Oy ja Aroinvest Oy perustetaan

1990

Radioliike T. Numminen ostetaan

2000

Radioliike T. Numminen myydään

2002

Daxtum Oy ostetaan

2004

Sähkö-Aro Oy 50-vuotta

2005

OVL Tekniikka ja Oulun Vesi ja Lämpö Oy ostetaan, toiminta laajenee lvi-alalle ja alueellisesti Tampereelle ja Ouluun

2007

Daxtum Oy myydään Empowerille

2010

Sähkö-Aro aloittaa Tampereella sekä ostaa Oululaisen Sähköartteli Oy:n

2013

OVL Tekniikka ja Oulun Vesi ja Lämpö fuusioidaan Sähkö-Aroon ja nimi muuttuu Aro Systems Oy:ksi

2015

Linjasaneerauksiin liittyvä rakennustoiminta lopetetaan

2023

CapMan Special Situations -rahastosta Aro Systemsin pääomistaja. Aro Yhtiöt jatkaa toisena merkittävänä omistajana.