Kesätyöntekijä Joel Hagström: Arossa oppii kannustavassa ilmapiirissä

Aro Systems tarjoaa joka kesä nuorille mahdollisuuden kartuttaa kokemustaan oman alansa töissä. Tänä kesänä työt aloittaa yhdeksän nuorta erilaisissa tehtävissä. Useimmiten kesätyöläiset ovat sähkö- tai LVI-alan opiskelijoita ja insinööriopiskelijoita. Myös muutamille koululaisille tarjotaan mahdollisuus auttaa toimiston arjessa ja sitä kautta tutustua työelämään.

”Meille on tärkeää tarjota töitä nuorille. Antamalla töitä autamme heitä hyödyntämään omaa osaamistaan ja oppimaan tärkeitä työelämätaitoja. Vastavuoroisesti nuoret tuovat meille uusia ajattelutapoja ja ideoita”, kertoo Aro Systemsin HR-päällikkö Maarit Rantala.

Kesätöissä pääsee tekemään töitä yhdessä ammattilaisten kanssa

Kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään omaa koulutustaan vastaavissa tehtävissä yhdessä vakituisten arolaisten kanssa: insinööriopiskelijat talonrakennusprojekteissa tai laskennassa ja sähkö- tai LVI-alan opiskelijat vastaavissa tehtävissä eri työmailla.

Aro Systemsissä on tärkeää, että nuorille tarjotaan mahdollisuus oppia kannustavassa ja tukevassa ilmapiirissä. Arossa tehdään paljon töitä muutenkin henkilöstön hyvinvoinnin eteen.

”Mittaamme jatkuvasti henkilöstömme työtyytyväisyyttä ja haluamme osallistaa koko henkilöstön yrityksen kehittämiseen. Tahdomme olla talotekniikka-alan paras työpaikka ja haluamme että myös kesätyöntekijät saavat parhaat mahdolliset tuen uransa jatkoa ajatellen”, Maarit jatkaa.

Tänä kesänä Arossa on aloittanut työt myös 16-vuotias Joel Hagstöm.

”Työkaverit ovat todella mukavia ja ilmapiiri on hyvä. Tämä on ensimmäinen oman alan kesätyöpaikkani ja on mahtavaa päästä koulun penkiltä oppimaan oikealle työmaalle. Kesän aikana tulen tekemään putkiasentajan hommia Malmilla sijaitsevalla työmaalla”, Joel kertoo.

Kesätöissä opiskelijat pääsevät tekemään töitä yhdessä kokeneiden ammattilaisten kanssa ja näkevät samalla työmaan arjen.

Kesätyö voi johtaa myös uran rakentamiseen Arossa.

”Meillä on ihmisiä, jotka ovat aikoinaan tulleet työharjoitteluun tai kesätöihin ja jatkaneet sitten töitä opintojen ohella. On ollut hienoa seurata ihmisten etenemistä jo uran alkuvaiheista asti”, Rantala kertoo.

Joel Hagströmille opintoalan valitseminen ei ollut vaikeaa.

”Opiskelen Vantaan ammattiopisto Variassa putkiasentajaksi ja ensimmäinen vuosi on nyt takana. Opiskelusuunnan valitseminen ei ollut vaikeaa, sillä isäni on myös alalla ja valinta tuntui luonnolliselta. Tulevaisuudessa haluaisin vielä valmistua LVI-insinööriksi” Joel kertoo.

”Aro vaikuttaa ehdottomasti potentiaaliselta työnantajalta myös jatkossa.”