Tampereen kaupunginarkistolle rakennetaan uudisrakennus Hervannan kaupunginosaan Hermiankadun ja Saavutustenkadun kulmaukseen. Rakennustyöt aloitetaan marraskuussa, ja suunnitelman mukaan tilat otetaan käyttöön helmikuussa 2023. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 7,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginarkiston suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan yleisten rakentamismääräysten lisäksi arkistolain määräyksiä ja ohjeita arkistotiloista. Uuteen rakennukseen tulee arkistotiloja noin 1200 neliömetriä, asiakaspalvelutiloja noin 150 neliömetriä, tukitiloja 130 neliömetriä sekä henkilökunnan tiloja noin 210 neliömetriä. Kokonaishuoneistoala on 2328 neliömetriä.

Tampereen ydinkeskustaan, junaradan päälle on rakennettu kansi, jonne toteutetaan monitoimiareenan ja tornitalojen kokonaisuus. Kaupunginosat yhdistävästä Kannesta luodaan vuorokauden ympäri elävä ja innostava ympäristö, jonne toteutetaan asumisen lisäksi erilaisia yksityisiä ja julkisia tiloja. Monitoimiareenasta tulee urheilu- ja viihdetapahtumien keskus sekä Ilveksen ja Tapparan uusi kotiareena.

Tampereen Kannen Topaasi ja Kruunu.

Topaasin moderni profiili kohoaa 16 kerrokseen saakka. Rakennuksen alimpiin kerroksiin Kiinteistö Oy Kannen Kruunuun sijoittuu toimistotiloja. Torniosaan Kannen Topaasin kerroksiin 7-16 tuli puolestaan 105 asuinhuoneistoa käytännöllisistä kaupunkiyksiöistä saunallisiin kolmioihin. Asukkaiden yhteiselle kattopihalle on käynti 8. kerroksesta. Aro Systems vastasi kohteen sähköurakoinnista.

Pohjola Rakennus rakentaa Tampereen uuden Tammelan jalkapallostadionin ja Aro Systems vastaa hankkeen sähköurakoinnista. Uusi stadion korvaa Tammelan jalkapallokentän, ja valmistuttuaan vastaa jalkapallon harrastajamäärien ja yleisösuosion kasvuun sekä parantaa lajin toimintaedellytyksiä sekä paikallisesti että kansallisesti. Stadion täyttää 8000 hengen katsomoineen UEFA:n korkeimman eli neloskategorian vaatimukset, mikä mahdollistaa korkean tason kansainväliset ottelut. Työt kohteessa alkavat vuoden alussa 2022 ja stadion valmistuu syksyllä 2023.

Lempäälä-talo on pinta-alaltaan 20 000 neliön kokoinen moderni rakennus, joka valmistui 30.10.2020. Lempäälä-talossa on mm. uusi pääkirjasto, monitoimitiloja sekä 200 hengen sisäkatsomo. Kirjaston alapuolella sijaitsee Palvelukäytävä, jossa kuntalaiset saavat monipuolisesti kunnan keskeisiä palveluja.

Työmaan LVS-tekniikassa päästiin ideoimaan ja toteuttamaan innovatiivisia ratkaisuja, jotka tuovat rakennuksen käyttäjille käytön helppoutta ja toisaalta energiatehokkuutta. Lempäälän uuden kuntatalon talotekniikan ratkaisut ovatkin monessa kohtaa ”viimeistä huutoa”.

Urakkamuotona sekä pääurakassa että aliurakoissa oli yhteistoimintaurakka. LVS-urakkakokonaisuudesta vastasi Aro Systems Oy.