Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki sijaitsee Helsingin Rautatieasemalla. Helsingin päärautatieaseman kiinteistön on suunnitellut Eliel Saarinen. Rautatiehallituksen toimistotilat eli VR:n pääkonttorina toimineet tilat valmistuivat vuonna 1909. Koko elinkaarensa ajan tilat ovat mukautuneet kunkin ajankohdan tarpeisiin. Rakennus on suojeltu ja rakennusvalvonnan toimesta kohde oli luokiteltu poikkeuksellisen vaativaksi rakennuskohteeksi.

Hotelli on Suomen kolmanneksi suurin. Uudisrakennukseen valmistui noin 120 hotellihuonetta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on runsaat 4 000 m². Loput huoneet sijaitsevat saneeratussa päärautatieasemaan kuuluvassa kiinteistössä. Hotelli on kokonaisuudessaan laajuudeltaan noin 27 000 m². Aro Systems vastasi kohteen uudis- ja peruskorjausosan sähköurakoinnista.

Hotellin lähes 500 ajattoman tyylikästä ilmastoitua huonetta tarjoavat kattavan valikoiman ensiluokkaiseen hotellielämykseen.
Scandic Grand Central Helsinki
Historiallisen rakennuksen käytävät ovat suojeltuja ja niille ei voinut asentaa mitään talotekniikka. Kaikki tekniikka on kuljetettu huoneiden, eteisten ja kylpyhuoneiden puolelta.