Vuodesta 2007 saakka Helsingissä toiminut Euroopan kemikaalivirasto on muuttanut pääkonttorinsa uusiin tiloihin Helsingin Telakkarantaan. Kahdeksankerroksinen toimistotalo on osittain rakennettu ulkovaipaltaan suojellun vanhan puutyöpajan päälle. Toimistorakennus liittyy lasisen yhdyssillan kautta naapuritontille tehtyyn, asemakaavassa suojeltuun vanhaan konepajarakennukseen, joka on muuttunut moderniksi konferenssikeskukseksi.

Toimisto- ja konferenssikokonaisuuteen sisältyy kaksi rakennusta, joissa on noin 17 700 vuokrattavaa neliötä ja noin 22 500 bruttoneliötä. Aro Systems vastasi kohteen sähköurakoinnista. Kuva: L Arkkitehdit Oy

Tampereen kaupunginarkistolle rakennetaan uudisrakennus Hervannan kaupunginosaan Hermiankadun ja Saavutustenkadun kulmaukseen. Rakennustyöt aloitetaan marraskuussa, ja suunnitelman mukaan tilat otetaan käyttöön helmikuussa 2023. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 7,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginarkiston suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan yleisten rakentamismääräysten lisäksi arkistolain määräyksiä ja ohjeita arkistotiloista. Uuteen rakennukseen tulee arkistotiloja noin 1200 neliömetriä, asiakaspalvelutiloja noin 150 neliömetriä, tukitiloja 130 neliömetriä sekä henkilökunnan tiloja noin 210 neliömetriä. Kokonaishuoneistoala on 2328 neliömetriä.

S-ryhmän päivittäistavaroiden logistiikkakeskus sijaitsee Sipoon Bastukärrissä, joka otettiin kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2018.

Logistiikkakeskus oli yksi suurimmista rakennusprojekteista Suomessa. Sen pinta-alaksi tuli noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Kun työmaan kiersi ympäri, matkaa kertyy noin kaksi kilometriä.

Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Kohteessa hyödynnetään lämmitys- ja jäähdytysenergiana maalämpöä.

Aro Systems vastasi kohteen LVI-urakoinnista.

Tampereen ydinkeskustaan, junaradan päälle on rakennettu kansi, jonne toteutetaan monitoimiareenan ja tornitalojen kokonaisuus. Kaupunginosat yhdistävästä Kannesta luodaan vuorokauden ympäri elävä ja innostava ympäristö, jonne toteutetaan asumisen lisäksi erilaisia yksityisiä ja julkisia tiloja. Monitoimiareenasta tulee urheilu- ja viihdetapahtumien keskus sekä Ilveksen ja Tapparan uusi kotiareena.

Tampereen Kannen Topaasi ja Kruunu.

Topaasin moderni profiili kohoaa 16 kerrokseen saakka. Rakennuksen alimpiin kerroksiin Kiinteistö Oy Kannen Kruunuun sijoittuu toimistotiloja. Torniosaan Kannen Topaasin kerroksiin 7-16 tuli puolestaan 105 asuinhuoneistoa käytännöllisistä kaupunkiyksiöistä saunallisiin kolmioihin. Asukkaiden yhteiselle kattopihalle on käynti 8. kerroksesta. Aro Systems vastasi kohteen sähköurakoinnista.

Aro Systems vastasi tämän uuden 12-kerroksisen rakennuksen sähkö- ja lvi-töistä.

Merimieseläkekassalle rakennettu kiinteistö tulee olemaan kiinteä osa Tapiolan keskustaa ja liiketilojen osalta rakennus liittyy viereiseen Ainoan kauppakeskukseen. Kiinteistöön rakennettiin nykyaikaiset, energiataloudelliset ja vähän ympäristöä kuormittavat talotekniikkaratkaisut. Asunnot varusteltiin muun muassa huoneistokohtaisella lämmöntalteenotolla varustetulla ilmanvaihdolla, tehokkaalla viilennyksellä ja helppokäyttöisillä ohjausjärjestelmillä.

Rakennuksen liiketilaosioille haetaan LEED-sertifiointi, joka tarkoittaa esimerkiksi valaistusratkaisujen osalta LEED-vaatimusten huomioimista. LEED-sertifiointi on rakennuksille ja kiinteistöille tarkoitettu kansainvälinen ympäristösertifiointijärjestelmä. Se myönnetään rakennuksille, jotka ovat täyttäneet vaaditut kiinteistön käyttöön ja ylläpitoon liittyvät ympäristöasiat.