CapMan Special Situations sijoittaa Aro Systemsiin

CapMan Special Situations -rahasto sijoittaa talotekniikan asiantuntija- ja palveluyhtiö Aro Systemsiin. Tavoitteena on kehittää yhtiötä energiatehokkaiden ratkaisujen edelläkävijänä.

Aro Systems on yksi Suomen johtavista sähkö- ja LVIA-urakoinnin palveluita ja talotekniikan ylläpitoa tarjoavista yhtiöistä. Vuonna 1954 perustettu yritys on kasvanut ja laajentunut Aron perheen omistuksessa. Aro Systems työllistää lähes 350 talotekniikka-alan ammattilaista pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Oulun talousalueilla. Aro Systems on tunnettu erityisesti vaativien kohteiden talotekniikkatöistä. Käynnissä olevia kohteita ovat muun muassa Oulun Yliopistollinen Sairaala, Helsinki-Vantaan lentokentälle valmistuva Suomen suurin hotellikokonaisuus, Ruskeasuon raitiovaunuvarikko ja Kivistön palvelukeskittymä. Talotekniikan ylläpidossa suurimpia asiakkaita ovat valtakunnalliset kiinteistöjen omistajat ja vuokranantajat, joille tarjotaan erilaisia taloteknisiä palveluita.

Nyt tehtävässä järjestelyssä yhtiön pääomistajaksi tulee CapMan Special Situations sijoitusalueen rahasto. Aro Yhtiöt jatkaa yhtiössä merkittävänä omistajana. Järjestelyn yhteydessä Aro Systemsille tullaan muodostamaan uusi hallitus, jonka puheenjohtajaksi tullaan nimittämään CapManin rahaston neuvonantaja Panu Routila. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Mika Huovinen.

”CapManin mukaantulo tukemaan yhtiömme kannattavaa kasvua ja kehitystä on erittäin hyvä asia asiakkaidemme, arolaisten ja yhtiön kannalta. Asiakaslähtöisyys, palvelun laatu ja yrittäjähenkisyys ovat ohjanneet yhtiömme toimintaa lähes 70 vuotta. Kuluneiden vuosien aikana olemme uudistaneet yhtiötä voimallisesti. CapManin tuoman asiantuntemuksen avulla pystymme yhdessä edelleen vauhdittamaan yhtiön kannattavaa kasvua ja parantamaan yhtiön kilpailukykyä”, sanoo Aro Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Paavo Aro.

”Talotekniikan markkina on kasvava ja nopeassa murroksessa. Aro Systemsillä on erinomaiset edellytykset olla yksi edelläkävijöistä energiatehokkaiden ratkaisujen vastuullisena tarjoajana. Nyt toteutettava järjestely mahdollistaa yhtiön huoltopalvelutoiminnan kasvun vauhdittamisen sekä urakointipalveluiden toimintatapojen jatkokehityksen”, sanoo CapMan Special Situations -sijoitusalueen partneri Antti Uusitalo.

CapManin sijoituksen täytäntöönpano edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston luvan.

 

Lisätietoja:

Paavo Aro, yrittäjäneuvos, Aro Yhtiöt, 040 043 0763

Antti Uusitalo, partneri, CapMan Special Situations, 040 020 2663

Mika Huovinen, toimitusjohtaja, Aro Systems, 040 842 4411

 

 

Aro Systems

Aro Systems Oy on Suomen johtavia talotekniikan asiantuntija- ja palveluyhtiöitä lähes 70 vuoden kokemuksella. Yritys rakentaa yhdessä lähes 350 ammattilaisen kanssa parempaa ympäristöä elää ja työskennellä. Huolehdimme kiinteistöjen koko elinkaaresta, tarjoamalla asiakkaillemme kaikki talotekniikkaan liittyvät rakentamisen ja ylläpidon palvelut uudis- ja saneerauskohteissa. Toimimme pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Oulun talousalueilla. www.arosystems.fi

 

 

CapMan Special Situations

CapMan Special Situations sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin ja niiden kehittämiseen. Toimintamme keskiössä ovat joustavat rahoitusratkaisut sekä rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit.

CapMan Special Situations on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Hallinnoimme yhteensä noin 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. www.capman.com