Aro Systems toteuttaa sähköt kauppakeskus Lippulaivaan Espoossa

Skanska Talonrakennus Oy on tilannut Aro Systemsiltä kauppakeskus Lippulaivan sähkötyöt. Lippulaivan omistaa Citycon Oyj ja Skanska Talonrakennus Oy vastaa hankkeen toteutuksesta.

Lippulaivasta tulee lähes nollaenergiarakennus, ja se lämmitetään ja jäähdytetään geoenergialla. Kauppakeskuksen alle on rakenteilla Euroopan suurin kaupallisen rakennuksen maalämpö- ja viilennyslaitos, joka tuottaa hiilivapaasti lähes kaiken kauppakeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian. Aro Systemsin talotekniikkaosuus sisältää kauppakeskuksen sähköurakan.

Lippulaivan kokonaislaajuus on noin 130 000 bruttoneliömetriä, josta vuokrattavaa liiketilaa noin 44 000 bruttoneliömetriä, mikä on vähän yli kaksi kertaa enemmän kuin vanhassa, vuonna 2017 puretussa Lippulaivassa. Hankkeeseen kuuluu lisäksi kaksi pysäköintikerrosta, joiden pinta-ala on noin 50 000 kerrosneliötä. Lippulaivaan pääsee tulevaisuudessa myös metrolla, kun Espoonlahden asema ja Länsimetron kakkosvaihe valmistuvat vuonna 2023. Kauppakeskuksen ankkurivuokralaisina toimivat muun muassa Prisma, K-supermarket, Lidl, Tokmanni ja Alko. Näiden lisäksi Lippulaivaan tulee monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta, julkisia palveluita kuten Espoonlahden aluekirjasto sekä useita muita sujuvan arjen asiointia tukevia palveluita.

Työt kohteessa ovat jo alkaneet ja kauppakeskus tulee valmistumaan keväällä 2022.

 

Lisätietoja:

Isto Hietanen
Liiketoimintajohtaja
Talotekniikkaurakointi, Etelä-Suomi
isto.hietanen@arosystems.fi