Liiketoimintajohtaja Isto Hietanen vie Aro Systemsiä digitaalisempaan suuntaan

Aro Systemsin uusi liiketoimintajohtaja Isto Hietanen aikoo siivittää Aron kasvuun laadun avulla: jatkossa digitaalisuus näkyy yhä enemmän urakoinnissa, yritys panostaa LVI-puolen vahvistamiseen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Yli 25 vuotta johtotehtävissä toiminut Isto Hietanen aloitti Aro Systemsillä Etelä-Suomen talotekniikkaurakoinnin uutena liiketoimintajohtajana alkuvuodesta. Hietanen siirtyy Aro Systemsille LVI-liiton toiminnanjohtajan paikalta.

Hietasella on pitkä kokemus LVISA-urakoinnin parissa, ja hän on työskennellyt muun muassa energiatehokkuuden parissa Assemblinilla ja Siemensillä sekä pitkään konsulttina. Hietanen on toiminut myös Helsingin seudun LVI-yhdistyksen puheenjohtajana.

Aro Systemsille Hietasen toi kiinnostava yrityksen murrosvaihe, jossa hän ajatteli pääsevänsä hyödyntämään aiempaa kokemustaan liiketoiminnan johtamisesta.

”Liiketoiminnan kehittäminen ja ratkaisukeskeinen ajattelu ovat valttejani. Prosessien kehittäminen siten, että muutokset tuovat liiketoiminta-arvoa, on ydinosaamistani. Katson tulevaisuuteen ja mietin uusia tuulia – uskon, että voin kokemuksellani antaa Aro Systemsille mahdollisuuden kasvaa murrosvaiheen läpi kokonaisvaltaiseksi talotekniikkaurakoinnin edelläkävijäksi”, Hietanen kuvailee osaamistaan.

Hän aikoo ottaa talossa roolia valmentavana johtajana.

”Näen itseni coachina, joka mahdollistaa työntekijöille tehtävien toteuttamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Henkilöstö on yrityksen voimavara, ja jos hoidamme henkilöstöä hyvin, pääsemme mihin tahansa”, Hietanen sanoo.

Mihin suuntaan aiot viedä Aro Systemsiä?

  1. Digi osaksi urakointia

”Digitalisaatio tulee kovaa vauhtia, ja meidän on oltava mukana kehityksessä. Digin mahdollisuudet eivät ulotu vain talouspuolelle, vaan esimerkiksi sähköasennuspuolella on mahdollista keskittyä enemmän hyödyntämään digitaalisia ja langattomia järjestelmiä. Perinteisesti sähköurakka on ollut mekaanista tekemistä, mutta tavoitteenamme on löytää enemmän digitaalisuutta myös urakoinnin tekemiseen.”

  1. LVI-puoli kasvuun

”Olemme toimineet pitkään sähköurakointiliikkeenä, ja yksi tehtävistäni on kasvattaa Aro Systemsin LVI-puolta. Se tarkoittaa erilaisten TATE-hankkeiden urakoinnin kasvattamista. Uskon, että Aro Systems kasvaa jatkossa nimenomaan kokonaistalotekniikan avulla, jossa on paljon potentiaalia. Me olemme TATE urakoitsija.”

  1. Asiakaskokemus keskiöön

”Meillä arolaisilla on yhteinen päämäärä palvella asiakasta. Kun panostamme laatuun, asiakastyytyväisyyskin kasvaa. Jokainen arolainen, joka on kosketuksessa asiakasrajapintaan, vaikuttaa asiakaskokemukseen. Jatkossa aiomme keskittyä yhä enemmän laadukkaaseen asiakaskokemukseen, luottamukseen ja avoimeen vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa.”