Oulun sairaalan peruskivi muurattiin

Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakennuksen peruskivi muurattiin juhlallisin menoin lauantaina 30. marraskuuta. OYS 2030 -uudistamisohjelman merkkipaalua juhlistettiin satapäisen kutsuvierasjoukon voimin sairaala-alueella Medipoliksessa, mistä peruskivi kuljetettiin rakennustyömaalle haudattavaksi uuden sairaalan ensimmäisessä vaiheessa rakennettavien A- ja B-rakennuksien työmaalle.  Tilaisuutta juhlistivat läsnäolollaan myös valtiovallan edustajina pääministeri Antti Rinne ja oululainen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen.

Aro Systemsin puolesta peruskiveä olivat muuraamassa toimitusjohtaja Mika Huovinen, varatoimitusjohtaja Jarmo Töyräs ja Pohjois-Suomen Talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Tapani Keränen. ”Onhan tämä hienoa juhlistaa upeaa hankettamme tällaisella tilaisuudella. Tämä on yrityksemme historian suurin hanke ja työllistää ison osan Oulun henkilöstöstämme seuraavien neljän vuoden aikana”, toteaa toimitusjohtaja Mika Huovinen.

OYS 2030 peruskiven muuraus
Muuraustöissä Aro Systemsin toimitusjohtaja Mika Huovinen ja liiketoimintajohtaja Tapani Keränen.

Oulun Tulevaisuuden sairaalasta on tavoitteena rakentaa maailman älykkäin sairaala. Tämä edellyttää älykkään teknologian täyspainoisen hyödyntämisen lisäksi myös sairaalatoiminnan prosessien ja toimintatapojen muuttamista eli toiminnan kokonaisvaltaista tehostamista.

Aro Systems Oy vastaa toteutusvaiheen 1.1 (A-rakennus) talotekniikan toteuttamisesta kokonaisuutena. Hankkeen arvo yhtiöllemme on reilut 60 miljoonaa euroa. ”Tämä on vaativa hanke ja vaatii niin projektinjohdoltamme kuin kaikilta tekijöiltämme sitoutumista ja erinomaista työtä. Kun haluamme luoda maailman älykkäimmän sairaalan niin myös tekemisemme on oltava ensiluokkaista.” toteaa liiketoimintajohtaja Tapani Keränen.