Talotekniikka-ala tutuksi nuorille

Tulevaisuuden talotekniikka tulee pian tutuksi ysiluokkalaisille Yrityskylä Yläkoulu Helsinki-Vantaalla, kun Aro Systems ja muut talotekniikka-alan yritykset lähtevät mukaan Yrityskylään.

Aro Systems, Granlund ja NIBE toimivat Yrityskylä Yläkoulussa kuvitteellisena SmartBuilding-yhtiönä. Digitaalisessa pelissä yhdeksäsluokkalaisista koostuva johtoryhmä suunnittelee, valmistaa, myy ja toteuttaa talotekniikka-alan paketteja kuvitteellisille asiakkaille Suomeen ja Ruotsiin.

– Yrityskylän tavoitteena on esitellä mahdollisimman monipuolisesti erilaisia aloja nuorille. Alkava yhteistyö vahvistaa entisestään tämän tavoitteen toteutumista, kommentoi Yrityskylän kumppanuuspäällikkö Tiina Solas.

Tulevaisuuden osaajia talotekniikka-alalle

Talotekniikka-ala työllistää Suomessa tuhansia ammattilaisia ja viime vuosina alalla on ollut kova pula osaavista työntekijöistä. Ala digitalisoituu, tekniikat kehittyvät ja innovaatiot valtaavat alaa.

Talotekniikkaa voi opiskella opisto- ja korkeakouluasteella ympäri Suomen. Ala kärsii kuitenkin huonosta tunnettuudesta, vaikka alalla on tarjolla erittäin monipuolisia työnkuvia aina suunnitteluhommista tietokoneen äärellä asennusvaiheeseen työmaalla. Talotekniikka kehittyy valtavasti. Älykkäiden ja energiatehokkaiden laitteiden kehitystyöhön tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia.

Yrityskylässä mukanaolon tavoitteena on lisätä talotekniikan houkuttelevuutta nuorten silmissä ja lisätä alalle hakeutuvien opiskelijoiden määrää.

– Yrityskylät ovat erittäin vaikuttavia kokemuksia ja suomalaisena perheyrityksenä olemme innoissamme siitä, että pääsemme esittelemään talotekniikka-alaa ja edistämään nuorten intoa toimia yritteliäinä yhteiskunnan jäseninä, sanoo Aro Systemsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka Aro.

Kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden innostaa nuoria alalle, jossa on paljon mahdollisuuksia luoda kestäviä innovaatioita ja tilaa uusille osaajille.

Lisätietoja Yrityskylästä: www.yrityskyla.fi

Kuvat: Yrityskylä/Talous ja nuoret TAT