Työmaan tuottavuus nousuun sähköpotkulaudalla

Tyytyväisen oloinen projekti-insinööri Ville Hopia kaartaa paikalle uudella sähköpotkulaudalla. Sen puhti riittää kiidättämään niin sähkömiehen kuin varusteetkin ripeasti työkohteelta toiselle. Sähköpotkulaudan hankinta on näyte ketterästä ja luovasta kehittämisestä, jolla talotekniikkayritys Aro Systemsissä parannetaan työn sujuvuutta ja tuottavuutta.

”Sähköpotkulauta säästää päivittäin noin tunnin työaikaa, joka kului aiemmin kävelemiseen”, Aro Systemsin projekti-insinööri Ville Hopia arvioi.

Isot tilat ja tasaiset pinnat

Helsingin Kalasatamaan avataan syyskuussa kauppakeskus REDI, jonka odotetaan tavoittavan yli 12 miljoonaa kävijää ensimmäisenä vuotenaan. Tämä antaa mittakaavan kohteelle, jonka yleisten tilojen sähkötyöt Aro Systems aloitti kaksi vuotta sitten.

Kauppakeskuksen yhteyteen toteutettu pysäköintilaitos tarjoaa tilat 2000 autolle ja 3000 polkupyörälle. Nyt sähköistysurakka on edennyt vaiheeseen, joka sisältää muun muassa sähkökeskuksilla tehtäviä mittauksia ja keskusten loppukuvien jakelua.

Sähkökeskuksia on noin 60 ja ne sijaitsevat eri puolilla kohdetta. Liikkuminen niiden välillä poikki laajojen pysäköintitasojen vie paljon aikaa, jonka voisi käyttää itse työhön.

”Sähköpotkulauta säästää päivittäin noin tunnin työaikaa, joka kului aiemmin kävelemiseen”, Ville Hopia arvioi.

”Parkkihallitasojen tasainen lattia ja ajorampit ovat juuri omiaan potkulaudalle. Kaiken lisäksi sillä liikkuminen on hauskaa”, hän sanoo ja katoaa hallin toiseen päähän jatkamaan töitä.

Kaikille näkyvää tehostamista

Aro Systemsin väreissä liikkuva sähköpotkulauta tuo positiivista näkyvyyttä työmaalla ja edustaa dynaamisuutta parhaimmillaan.”, sanoo Aro Systemsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka Aro.

Paikalle jäänyt markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka Aro paljastuu taustavoimaksi idean toteutuksessa. Hän pitää sähköpotkulautaa mainiona esimerkkinä siitä, kuinka tuottavuuden parantamisen ei tarvitse aina olla vaikeasti ymmärrettävien prosessien hiomista tai tylsää taulukkolaskentaa.

”Aro Systemsin väreissä liikkuva sähköpotkulauta tuo positiivista näkyvyyttä työmaalla ja edustaa dynaamisuutta parhaimmillaan.”, Aro kuvailee.

”Toivon sen kannustavan kaikkia kehitysideoiden esiin tuomiseen. Parhaat oivallukset kun yleensä syntyvät työn ääressä ja helpottavat sitä joka päivä. Tässäkin tapauksessa tunti kävelyä muuttui tehokkaaksi työajaksi välittömästi.”

”Ennakkoluulottoman asenteen ja rohkeiden kokeilujen kautta työmailta löytyy varmasti muitakin keinoja sujuvoittaa työtä. Niitä kannattaa nostaa esiin, jotta saamme yhdessä entistä parempia tuloksia aikaan.”